ГРАНД СКАНДАЛ: Украйна не иска Тодор Тагарев за посланик!

Страшен международен резил с военния министър в оставка Тодор Тагарев остава встрани заради драмите със съставянето на N-тия служебен кабинет, издаде читател на Narod.bg от Президентството.

Според достоверната информация московският възпитаник с евроатлантическа душевност е предложен на Румен Радев за посланик в Украйна.

В момента временно управляващ мисията ни в Киев е Герман Ванчев. Предложението е президентът на назначи Тодор Тагаренко, както иронично наричат натовския орел от Стамболийски, за постоянно управляващ посолството на България в Украйна.

НО! Има едно голямо „но” – допитване до властите в Украйна по дипломатически канали показало, че Киев не ще и да чуе за Тагаренко като посланик, категоричен е източникът на Narod.bg.

Вероятно – защото добре познават какво може или по-скоро какво не може злощастният военен министър, все пак има 10 години трудов стаж именно в Украйна.

В края на юни 2023-а по време на изслушване в парламента по темата за оръжие в Украйна Тодор Тагарев призна:

„Да, работил съм като съветник на МО на Украйна между 2005 и 2015 г., посещавайки регулярно Киев, работейки в различни международни формати4.

Е, какви ги е свършил като съветник разбираме сега – Украйна не иска той да представлява България.

Narod.bg ще проследи скандала, засега оставен встрани от дневния ред на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *