Горещините в страната остават, възможни са нови градушки

Денят ще започне с минимални температури в страната от 13 до 19 градуса, в централните и в източните райони до 22 градуса на места. Сутринта ще бъде предимно слънчево, като бързо от запад на изток облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми като в централните части от страната се очакват и градушки, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По-интензивни ще бъдат валежите в крайните южни райони и в Странджа ще са около 12-15 л/м2. Ще се задържи горещо. Вятърът ще бъде слаб  със скорост до 20 км/ч от запад-северозапад. Максималните температури в страна ще са от 27 до 33 градуса, в Сандански, Сливен и Кърджали до 34-35, а по Черноморието до 28-30 градуса.

свързани

Над планините следобед в Рило-Родопския масив, в Средна гора и в Стара планина ще има прегърмявания с валежи, по-интензивни в Източните Родопи и в Странджа. Вятърът по високите части, над 2500 м височина ще бъде умерен от северозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще бъдат около 9 градуса, а на 1500 м до 17.

През уикенда облачността над страната ще бъде разкъсана. Ще бъде горещо с температури на места около 36 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Къде ще почивате през лятото?

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *