Гореща и дъждовна сряда, на места се очакват градушки

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 13 до 18 градуса, в централните и източните райони – от 19 до 22 градуса. Сутринта ще бъде предимно слънчево, като бързо от запад на изток облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми, като в централните части от страната се очакват и градушки.

По-интензивни ще бъдат валежите в крайните южни райони и в Странджа, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Ще се задържи горещо. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от запад-северозапад. Максималните температури в населените места ще бъдат от 28 до 33 градуса, по Черноморието до 30 градуса.

свързани

Следобед в Рило-Родопския масив, Средна гора и Стара планина ще има прегърмявания с валежи, по-интензивни в Източните Родопи и в Странджа. Вятърът по високите части, над 2500 метра, ще бъде свеж от северозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 метра височина ще бъдат около 10 до 13 градуса , а на 1500 метра – около 17-18.

В четвъртък и петък ще вали по-интензивно в Западна България, а на изток валежите ще бъдат слаби. Събота до неделя ще има повече слънце, ще остане без валежи.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Къде ще почивате през лятото?

Снимка: Pexels

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *