„Вълшебната флейта“ омагьосва зрителите от сцената на Софийската опера и балет

Софийската опера представя „Вълшебната флейта“ от Волфганг Амадеус Моцарт. Спектаклите са шест, а диригент-постановчик е Светослав Борисов. 

„Вълшебната флейта“ е свързана с масонството. В нашата постановка режисьорът Вера Петрова е предложила по-вълшебна история за магическо семейство, от което всички ние сме част. Идеята е как се опитваме да водим и посветим един нов член – има засегнати елементите на масонството, символите. Има битка между земното и духовното, всеки може да направи избора си от какво да бъде част“, сподели Силвия Тенева в студиото на „България сутрин“.

Тя се превъплъщава в образа на Памина, дъщерята на Царицата на нощта. За нея е предизвикателство и удоволствие да работи по постановката 

„Говорейки за музиката на Моцарт – това е прекрасна, нежна, лирична партия. Много високо майсторство се изисква да може човек да я изпълни. Много съм щастлива, че имам възможност да я предам“, каза Тенева.

Пред Bulgaria ON AIR Атанас Младенов, когото ще видим в ролята на Папагено, добави, че има мелодии, които „пасват като ръкавица“ на натюрела на човек.

„Аз съм доста близо с човека, който трябва да пресъздам. Винаги има трудности в изграждането на образа. Ние сме като различни етажи от един цялостен човек. Моят е обикновеният човек, който се вълнува от битовите неща – да се наспи, да си похапне, да си намери хубава жена“, каза Младенов. 

„Вълшебната флейта“ може да бъде гледана на сцената на Софийската опера и балет на 14, 15, 16, 17 март, както и на 29 и 30 март.

Очаквайте видеото с целия разговор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *