„Възраждане” праща Карбовски в Брюксел

Доста любопитно видео, на което журналистът Мартин Карбовски бе спипан от камерата на bTV да се изхлузва от офиса си зад гърба на своя гост – лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, взриви социалните мрежи. Според „Уикенд” известният телевизионер гостувал на партийния лидер не да си уговорят поредното интервю, а да обсъждат включването на журналиста в евролистата на националистите. Всъщност е станало точно обратното – лидерът на „Възраждане“ е гостувал на Карбовски….

Както вече писахме, първоначално фаворит на Костадинов да води листата на „Възраждане” за Брюксел като представител на гражданската квота беше Петър Волгин. Предложението му е било отправено още преди няколко месеца, но водещият поискал известно време да размисли. Същевременно от „Възраждане” разбрали, че скандалният водещ води паралелни преговори с БСП и може да оглави тяхната листа.

Така Костадинов насочил вниманието си към Карбовски, с когото ако не крепка дружба, напоследък ги свързва поне добро познанство. „Мартин е изключително популярен журналист, силно разпознаваем сред по-младите и активни хора. Той може да събере както проруски, така и образован градски електорат, разочарован от системните партии”, разяснявал лидерът на „Възраждане” пред съпартийците си.

Костадинов вярвал, че на предстоящите избори за европейски парламент „Възраждане” може да е ако не първа, то поне втора политическа сила – след ГЕРБ-СДС, изпреварвайки брокерите от „Продължаваме промяната” – „Демократична България”. За целта националистите планират водач да им е силно разпознаваемо лице, а не някой от верните хора на вожда, които нямат представителство и ценз за Брюксел.

На пикатната политическа клюка край сложи самият Карбовски, който отрече, че ще става евродепутат от квотата на „Възраждане“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *