Валя Балканска се отдава на градинарство

Валя Балканска има ново хоби и това е градинарството. Изпълнителката на „Излел е Дельо хайдутин“ разкри, че от край време обича да прекарва повече време в градината си в Смолян, където сади цветя и различни плодове. „Много се радвам на живота и оценявам времето, което имам. Чувствам се добре, когато съм в градинката ми и се занимавам с нещо.

Всеки възрастен човек има нужда от интересно хоби“, споделя Валя Балканска. По нейни думи, за да и минава още пр-приятно времето, винаги когато се труди, започва да си припява любимите български песни, а доста често се сеща и за миналото си. Когато била по-малка, всички си мислели, че Валя ще стане земеделски работник и наистина в началото тя се труди на полето. А като запеела, я чували чак в другото село. За щастие, дарбата й я измъква от трудния селски живот и я праща да пее на личности като Тодор Живков, Леонид Брежнев, Бил Клинтън и папа Йоан-Павел Втори. Прочутата певица продължава да изпълнява обичаните си народни песни, като наскоро отпразнува 60-ата си годишнина на сцена.

По паспорт Валя Балканска се казва Фейме Кестебекова. Родена е в семейство с турско самосъзнание, в Лъкът махала със седем къщи на смолянското село Арда. Осиротяла на невръстна възраст с баща, загинал на фронта, малката родопчанка е надарена гигантско гласище и невероятен слух. Израства с още  4 сестри и братя. 

Източник: hotarena.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *