„Вазова България“ вдъхнови и обедини ученици от България и чужбина

На Десетия ученически конкурс „Вазова България“ в Сопот беше представена карта на България със седемте фолклорни области. Областите бяха представени с танци, музика и стихове. 

Организаторът Виолета Велчева каза в „България сутрин“, че „Вазова България“ е конкурс, който дава възможност за изява на деца от цяла България. 

„Тази година имаме участници от български училища от Франция и Испания. Натрупаха невероятен опит, добър старт за по-нататъшното им развитие. „Вазова България“ е прекрасна възможност да се свържат българите в България и българите в чужбина, и да се запази и пренесе в бъдещето българското“, посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

Учениците Танко и Тео разказаха в „България сутрин“ за представянето си на конкурса, за картите и иконите, които са рисували. Децата са вдъхновени и споделят, че не е имало как да не участват във „Вазова България“. 

След 23 години живот в САЩ Виолета се завръща в България по семейни причини. Смята, че страната ни е прекрасна, но трябва много работа, за да се издигне отново и трябва да се започне от децата.

„Вазов е носителят на българското. Децата си оставяха телефоните настрана, работеше се всеки ден. Децата научиха, имаха възможност да творят и да се изявят“, подчерта Велчева.

Очаквайте видеото с целия разговор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *