Борисов към Фон дер Лайен и Вебер: Вие бяхте до България в най-трудните времена

Водещият кандидат на ЕНП за европейските избори Урсула фон дер Лайен и председателят на ЕНП Манфред Вебер бяха посрещнати от ГЕРБ-СДС в Пловдив.

Вие бяхте до България в най-трудните времена. Благодаря, че заедно с вас ние бяхме пример за нулева нелегална миграция, а вие бяхте тези, които ни дадохте 154 млн. евро за охраната на нашата граница“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, обръщайки се към Фон дер Лайен и Манфред Вебер.

Борисов заяви, че е добре, че изборите са 2 в 1, но ако партийните лидери не проявят зрялост, нищо няма да се промени след 9 юни.

„Чух толкова самохвални изказвания, че не виждам как и ще се случи. Хората обаче искат сигурност и това става чрез сигурно правителство“, категоричен е Борисов.

свързани

Той подчерта, че с техния глас ЕС ще се управлява добре следващите години.

„Тук е моментът да спомена, че Русия няма право да се меси в Българската православна църква. Русия да не се меси в избора на патриарх“, призова лидерът на ГЕРБ.

Урсула фон дер Лайен поздрави българите по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България и рецитира думите на националния герой.

„Ботев е поетът, който живя и умря в името на свободата и независимостта на България. Ботев заяви, че тоз, който падне в бой за свобода, той не умира„, припомни Фон дер Лайен.

свързани

Тя благодари на Борисов и разказа, че когато е дошла в България по негова покана, е останала впечатлена от разказа му, че на един квадратен километър в София има православна църква, синагога, джамия и католическа църква – символ на свободния дух на България и Европа.

свързани

„Никой не иска повече мира от народа на Украйна. Те се борят за земята си, но и за нашата сигурност. Трябва да стоим до тях днес и в бъдеще, за да постигнат справедливост и мир. Цяла Европа трябва да благодари на България“, допълни тя.

свързани

„Подкрепата не оставя никакво съмнение. Следващата неделя ГЕРБ ще спечели парламентарните и европейските избори в България. След една седмица ЕНП ще спечели европейските избори и ще продължи да бъде движещата сила на ЕС през следващите пет години“, заяви председателят на Европейската народна партия Манфред Вебер в Пловдив, цитиран от БГНЕС.

Докато другите създават само хаос, ГЕРБ е партия на опита и стабилността. Ти, Бойко, си истински европейски лидер с доказан опит. Под твое ръководство България се присъедини към европейския банков съюз, запази сигурни граници и имаше невероятен икономически растеж. Вие давате на България силен глас не само в ЕНП, но и в целия ЕС“, каза още Вебер.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *