Болдуин е невинен – ето кой беше осъден за убийството на снимачната площадка

Съдебно жури осъди ръководителя на безопасността на оръжията за неволно убийство във връзка с фаталното прострелване на оператор на снимачната площадка на уестърна „Ръжда“. Списъкът дръпна актьорът Алек Болдуин по време на репетиция. Присъдата срещу филмовия оръжейник Хана Гутиерес-Рийд възлага нова вина за смъртта на операторката Халина Хътчинс през октомври 2021 г., след като миналата година асистент-режисьорът не се призна за виновен за небрежно боравене с огнестрелно оръжие. Гутиерес-Рийд ще лежи в затвора година и половина, ако не обжалва решението, съобщи BBC.

Гутиерес-Рийд беше изправена и пред второ обвинение – за фалшифициране на доказателства, произтичащо от обвиненията, че е предала малка торбичка с евентуални наркотици на друг член на екипа след стрелбата, за да не бъде открита. Тя е призната за невинна по това обвинение. Веднага след като присъдата беше прочетена в съда, съдията нареди обвиняемата да бъде поставена под стража.

свързани

Болдуин, главен актьор и копродуцент на „Ръжда“, беше обвинен от голямото жури през януари в неволно убийство. Той е насочил пистолет към Хътчинс на снимачната площадка край Санта Фе, Ню Мексико, стреля с пистолет, убивайки я и ранявайки режисьора Джоел Соуза, предаде БГНЕС.

Прокурорите твърдят, че Гутиерес-Рийд несъзнателно е внесла бойни патрони на снимачната площадка в ранчо в покрайнините на Санта Фе. В заключителните си речи прокурор Кари Мориси описва постоянните, безкрайни пропуски в сигурността на снимачната площадка на продукцията и „изумителната липса на старание“ на Гутиерес-Рийд по отношение на безопасността на оръжията.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *