Близки на похитените от хутите български моряци се надяват на чудо

Близките на похитените от йеменските хути български моряци не губят надежда, че те скоро ще се завърнат у дома. Макар и смазани от сполетялата ги беда, те полагат усилия да се държат психически.

Преди дни премиерът Димитър Главчев се срещна с близките на моряците и ги увери, че не са забравени, че институциите не спират да търсят възможности за освобождаването им.

Помощник-капитанът на кораба Galaxy Leader Данаил Веселинов вече повече от пет месеца е затворен от йеменските си похитители и разделен от съпругата си Събина и дъщеря си Соня, които живеят в Горна Оряховица.

свързани

От 13 години Данаил работи в  компанията „Стамко“, която наема българи за екипажи за търговски кораби. Тъщата на Данаил го описва като сърдечен и много грижовен съпруг, баща и зет.

„С мен Дидо не се държеше като тъща, а като майка, винаги ми помагаше. Страдам за него много„, сподели Соня Щерева.

Похитителите все пак разрешават на отвлечените български моряци да се чуват по телефона с близките си.

свързани

Чакат го. Надяват се като всяко семейство, дъщеря ми много страда. По телефона се чуват на всеки десет дни“, добави още тъщата на Данаил.

По думите ѝ близките са във връзка с президентството, Министерството на външните работи, с Международния червен кръст, посолствата на САЩ, на Индия, с журналисти и организации от цял свят.

Въпреки тежката и несправедлива участ на двамата похитени българи, близките им вярват, че скоро ще се случи чудо и те ще се завърнат при тях живи и здрави.

Вижте повече в репортажа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *