Близки ли са били Мартин Нотариуса и Ивайло Мирчев? Камери на бензиностанция крият скандални записи

Narod.bg подава сигнал до прокуратурата за първата потенциална връзка на политик с публично екзекутирания на 31 януари брокер в съдебната система Мартин Божанов – Нотариуса.

Според наш високопоставен източник от властта Нотариуса, чието убийство отприщи разкрития за връзки със съдии, прокурори и следователи, имал отношения и с депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, като двамата си обменяли информация за случващото се в Темида.

Срещите между двамата се случвали в относително анонимната обстановка в Горна Баня, където дълго време били съседи. Двамата често са засичани на бензиностанция на входа на квартала, за което има, освен свидетелства на очевидци, и видеоматериали от охранителни камери, които държавното обвинение може да изиска и провери.

Адресът по местоживеене на депутата Ивайло Мирчев на улица „Княжевска“ стана известен покрай скандалите с децата му, приети в детска градина с фалшиви документи.

Най-фрапиращ бе случаят с втория наследник на Мирчев, който е приет с несъществуващ ТЕЛК, но с прилежно попълнена на 22.08.2016 г. декларация с невярно съдържание, където сам Мирчев декларира „инвалидност“ на своето дете.

Въпреки, че случаят стана публично известен, прокуратурата си затвори очите за безобразията на сегашния ПП-ДБ депутат.

И нещо друго, по което прокурорите може да се потрудят – макар според данните, публикувани в Търговския регистър, фирмите на Ивайло Мирчев да не са особено печеливши, ще е интересно заспалите подчинени на Борислав Сарафов да проверят как народният представител е успял да се измъкне не само от Добрич, но и от покрайнините на София и към днешна дата да живее в тузарски апартамент в най-скъпия квартал на София – „Лозенец“.

Наличието на такава топла връзка обяснява и защо темата за Мартин Нотариуса да се пропуска от иначе активния Мирчев и „Да България“, макар вече да е ясно, че сините партийци са имали информация за „работата“ на лобиста.

През февруари, дни след показното убийство, самият Мирчев потвърди, че чул кой е Мартин Божанов „от година и половина“. Според запознати това далеч не е вярно, защото двамата отдавна поддържали връзка, която депутатът се опитва да прикрие.

В опита си за очерняне Мирчев стигна дотам, че да каже „Ние не трябва да имаме никакво съмнение, че този дребен селски тарикат не е действал просто сам”….

В тази кооперация в скъпарския „Лозенец“ Ивайло Мирчев притежавал цял етаж?
Каква е връзката между Мартин Божанов и луксозния апартамент – цял етаж от кооперация – който Мирчев придобива през 2022 на ул. „Бигла“ № **

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *