Бившата депутатка и тв водеща Юлияна Дончева – Недкова: В рамките на две години ще бъдем изправени пред предизвикателства, за които дори не си даваме сметка

Кариерата на Юлияна Дончева е интересна и пъстра. През 2001 г. печели титлата „Мисис България“, но предпочита да се реализира в политиката, вместо на модните подиуми. Избират я за народен представител в 90-то НС от групата на НДСВ. Като депутат, редица женски издания я определиха за модната законодателка на парламента. През 2011 г. се кандидатира за кмет на Велико Търново и бе на косъм от победата.

 

Свикнала е да движи няколко неща едновременно. Омъжена е за ММА бореца Станислав Недков – Стъки, с когото имат син, носещ неговото име. Тази година отбелязала двоен празник на рождения си ден – 25 юни, тъй като със спортиста отбелязват поредната им годишнина от запознанството.

 

Тъй като догодина ще има юбилей и ще покани повече гости, решила тази година да отбележи празника си в чужбина. Съпругът й подарил пътешествие, но отказва да разкрие мястото, отбелязвайки, че е семейна тайна. Отдавна са взели решение, че всички подаръци, които си правят, трябва да са свързани с пътувания, туризъм, исторически места, природни забележителности… Ходят на места, които не са посещавали и смятат, че смисълът на живота е да трупат различни преживявания, а не материални неща.

През изминалата година успели да развият фирмите си повече от добре, отворили и нови магазини, имат и още проекти… Наблегнали основно на здравословните хранителни продукти, работата по които приемат като житейска мисия. Идеята им е да приготвят основно здравословни храни за деца, тъй като преобладаваща част от малките се хранят изключително неправилно.

 

За съпруга й, който е спортист, е от изключителна важност подрастващите да свикнат отрано с правилните хранителни продукти и да наблягат на тях. Нещата им се получили, но установили, че всичко тръгва от разговорите вкъщи.

И синът им като всяко дете харесвал вредните храни, но го научили, когато си купува нещо, да гледа какво пише с дребните букви – въглехидрати, захари…

Хората трябва да си дадат сметка, че наднорменото тегло е сериозен проблем, който винаги дава отражение върху здравето, а децата – да се научат да се самоограничават.

 

Телевизията винаги й е липсвала. Имала няколко предложения, но й се сторили прекалено напредничави за нея. Предложението дошло от БНТ, но в крайна сметка не успели да се споразумеят. Наблюденията й са, че медиите у нас си карат по стереотипите от едно време.

 

За политически проекти не я търсят, но това не означава, че не се интересува. Следи случващото се с огромно притеснение – от 3 години се въртим в една и съща ситуация и е категорична, че ако всеки продължава да гледа тяснопартийния си интерес, няма да се стигне доникъде. Смята, че е нужен по-широк консенсус и мисъл за хората, защото на следващите избори ще отидат да гласуват още по-малко избиратели. Ситуацията е тревожна с оглед стабилността на целия свят. В този ред на мисли, ако не се направи стабилно правителство, няма да бъде добре за никого.

 

Като човек, който от години е в бизнеса, вижда, че няма европейски програми, подпомагащи малкия и средни бизнес, сякаш все повече от тях дават възможност на големия бизнес. Макар средният бизнес да е гръбнакът на обществото, на него се гледа като на данъкоплатец и нищо повече.

 

Смята, че световните конспирации за нов световен ред, самолетни пръскания, разработване на ваксини за намаляване на популацията и др., са в резултат на притесненията на хората – когато човек е неспокоен за настоящето си, започва да вярва в такива неща. С навлизането на изкуствения интелект, хората ще трябва да се пренасочат към една по-различна реалност от сегашната. Промените ще ни връхлетят в най-скоро време, убедена е Дончева. В рамките на две години ще бъдем изправени пред предизвикателства, за които дори не си даваме сметка.

 

Това, че страната ни е по-малко развита в сравнение с останалите европейски страни, може да се окаже наше предимство, защото промените ще се случват една идея по-бавно. Съвсем малка част от българите, са готови за света на изкуствения интелект, останалите са много далеч… Такова тв предаване й се правило, но очевидно медиите се интересуват от други неща. Не крие, че изобщо не е обнадеждена, че депутатите ще успеят да се справят със законите за новата реалност, гледайки образованието и заниманията им преди парламента.

 

Не се притеснява от старостта и изобщо не мисли за нея. Наясно е, че всеки остарява, но смята, че е по-важно човек да се чувства в кондиция и да е енергичен, защото всяка възраст идва с хубави емоции.

Двамата със съпруга й си имат изключително голямо доверие и навсякъде ходят тримата с детето. Никой от тях няма своя собствена солова програма, държат на семейните емоции и преживявания, споделят изживяванията, коментират ги…

 

След пет години, Юлияна Дончева – Недкова отново се вижда работеща, макар че тогава ще е в пенсия. Винаги намира нещо, с което да се занимава, а и ще продължи да пише за свое удоволствие.

 

Като най-голяма грешка отчита това, че се отделила в собствена формация по време на политическата й кариера, което било продиктувано от политическата й неопитност и вярата в някакви идеи, които така и не се състояли. Смята, че е била прекален идеалист и е вярвала…

 

Започнала работа веднага, след като завършила математическата гимназия, тъй като първата година не била приета да следва. На втората влязла и започнала усърдно да учи за строителен инженер, но работела – заплатата й била около стотина лева. Целият й живот е работа, работа и пак работа. В студентските си години ставала рано и с други студенти чистели сградата на ВУЗ-а, както и около нея. Родителите й били възрастни и болни и разчитала единствено на себе си. Не се плаши от работа и никога не е оставала без. Децата й, с които се гордее, са сериозни момчета и трудолюбиви.

 

Предвид факта, че големият й син е на 29 години, мечтае за внуче, но си дава сметка, че днешните младежи днес гледат първо да постигнат мечтите си и след това да създават семейство и деца.

Източник: Уикенд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *