БЕЗ СКРУПУЛИ: Мартин Нотариуса прал пари с надрусания убиец Георги Семерджиев

Застреляният от наемен убиец пред дома си в края на януари брокер в съдебната система Мартин Божанов – Нотариуса е дърпал конците на бившия футболист Георги Семерджиев, който дрогиран и пиян помете и уби на място две млади момичета с мощния си джип в зверска катастрофа на столичния бул. „Черни връх“ на 5 юли 2022 г., а впоследствие избяга от местопроизшествието, подпомогнат от полицаи.

Това разкрива сензационно пред „Уикенд“ източник от близкото обкръжение на Мартин Нотариуса, който си влошил отношенията с него месеци преди показната екзекуция на 51-годишния аферист.

Допреди да премаже Хариет Стефанович и Христина Дилева с джипа си и да стане медийно осветен като двойн убиец, Георги Семерджиев изпълнявал ролята на сутеньор и перач на пари в престъпната мрежа на Мартин Божанов – Нотариуса, категоричен е информаторът.

Той посочва, че Семерджиев е живял в апартамент в столичния квартал „Лозенец“, собственост на Мартин Нотариуса, както и че повечето луксозни автомобили, които е шофирал, са били откраднати чрез документални измами от мастит автотърговец от „Горубляне“ с посредничеството на Божанов и прокурори от Софийска районна прокуратура.

Смята се, че Георги Семерджиев е съумявал да върши пътни нарушения години наред с фалшива шофьорска книжка от Швейцария, уредена му от Мартин Нотариуса и да натрупа рекордните 51 нарушения на пътя, без да бъде санкциониран от МВР, тъй като се е ползвал с могъщ чадър, опънат от бандата на разстреляния Божанов.

Няколко месеца преди да предизвика катастрофата с два трупа на бул. „Черни връх“, Георги Семерджиев в съдружие с Християн Петракиев отваря луксозна автомивка в подземния гараж на 5-звездния хотел „Маринела“. Запознати разкриват, че автомивката е била реална собственост на Мартин Нотариуса и че всъщност е използвана за препиране на престъпни капитали от заграбени с документални измами имоти и заприходени подкупи за решени по „правилния начин“ търговски и наказателни дела.

Източници от софийския ъндърграунд също свидетелстват за връзка между Мартин Божанов и Георги Семерджиев, като според твърденията им, проваленият бивш футболист с излежана присъда за търговия с наркотици, е работел като сутеньор и момче за мръсни поръчки в престъпната организация на Нотариуса.

Смята се, че още през 2018 г. Георги Семерджиев е бил вербуван от Мартин Нотариуса за „кошаревски“ свидетел по знакови дела на Специализираната прокуратура. Семерджиев е свидетелствал със скрита самоличност срещу Йоско Костинбродския, както и срещу бившите шефове от наркоотдела на ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков, които бяха арестувани с подкуп от 10 000 лева при акция под надзора на спецпрокуратурата през 2020 г.

„Тогава акцията беше разпоредена от Иван Гешев с цел подмяна на висшето ръководство от наркоотдела на най-елитната служба в МВР“, твърди надежден информатор. Той потвърждава публикацията ни отпреди две седмици, в която разкрихме, че Божанов е бил офицер под прикритие в ГДБОП, уж внедрен в родния ъндърграунд, за да добива „оперативно интересна информация“ за знакови мафиоти.

Зад паравана на тази дейност Божанов и кръга от полицаи, прокурори и съдии около него, изграждат бизнес за милиони, в който дребна роля е поверена и на Георги Семерджиев. Твърди се, че татуирания джигит е изпълнявал ролята на сводник на ВИП проститутки, които са се ползвали със закрила от ГДБОП и редовно са обслужвали, навярно безплатно, мастити прокурори, съдии и полицаи.

Семерджиев, съвместно с друго подставено лице на Мартин Божанов – Христиан Петракиев, са препирали и част от милионите на Нотариуса чрез дружествата „Боби транс 96“ ЕООД, „Млечен дол“ ЕООД и още дузина вече заличени фирми-бушони. На всичкото отгоре, те не плащали никакви данъци, както и ДДС, а след като натрупат сериозни задължения към държавата, са били прехвърляни на малоимотни цигани – добре позната и утвърдена в последните години практика.

Прокурорът обаче не успява да се добере до заветния мобилен телефон, който вече е иззет от полицаите. Благодарение на забравения мобилен телефон самоличността на Семерджиев беше бързо установена, а той арестуван, пък макар и цяло денонощие след бягството си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *