Бали не е само красиви рекламни брошури – боклук покрива красивите плажове (+СНИМКИ)

Бали страда от години заради огромния проблем с боклука по плажовете. Но това, което се случва през последните дни, е невиждано до този момент: от няколко дни насам плажове и речни брегове биват заливани от огромно количество боклук, който излиза от океана и реките. 

Особено тежко засегнати са плажовете Кедонганан и Джимбаран, които се намират в областта около Кута, популярна сред сърфистите, пише вестник Bali Sun. Местността Пекату също страда силно от боклука – там се намира и известният плаж Dreamland Beach. 

свързани

Причината за това огромно количество боклук, застигащо плажовете и речните брегове, са силните западни ветрове. Те редовно изваждат на сушата толкова много боклук, че цели плажове биват покрити от най-различни отпадъци. 

Службата по събиране на отпадъците работи безспирно, но все още не е успяла да извози всичкия боклук. В акцията по почистването се включват и туристи. 

свързани

Бали има тежък проблем с пластмасовите отпадъци. И причината далеч не се крие само в природните феномени. Природозащитници казват, че хората в Бали просто не се замислят за опазването на околната среда. Много от местните хора просто изхвърлят боклука зад къщата си, сред храстите или в реките, казват активистите, пише DW

По данни на ООН Индонезия е вторият в света най-голям замърсител с пластмасови отпадъци след Китай.

Снимки: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *