Балабанов: Тагарев чувства ли се българин, а Денков не го ли е срам?

С напредването на времето залогът и изискванията между партньорите, за да се случи ротацията, стават все по-големи. 

Единственото, което ги интересува в момента, са постовете и овладяването на тази разпиляна държава. Неприятното всъщност е, че нищо не четем по отношение на това какво ще направят за българското общество. Какво ще направят за българските граждани, които легитимно са ги избрали? Някакъв меморандум, в който разделят държавата наполовина. Къде са хората? Къде е Еврозоната, Шенген, къде останаха доходите, пенсиите на хората“ попита депутатът от ИТН Станислав Балабанов в студиото на „Денят ON AIR“.

свързани

Въпреки вълната от критики срещу Тодор Тагарев, и от управляващи, и от опозиция, военният министър заяви, че няма да подава оставка. Тагарев ще бъде изслушан утре в пленарната зала.

„Ще го изслушаме, имаме много въпроси. Ще го питаме на първо място дали се чувства българин, защото според нас не е българин, според нас е поданик на една чужда държава и изпълнява чинно и на колене всичко, което бъде поискано. В една тежка геополитическа ситуация, в която е изпаднала света, ние като член на ЕС и НАТО имаме безапелационна позиция, че в Украйна един диктатор извършва престъпления срещу хората, че има брутална война и загинаха много хора, които са косвени жертви на интересите на огромните геополитически играчи, но в една такава ситуация на първо място трябва да са българските интереси“, категоричен бе Балабанов пред Bulgaria ON AIR.

свързани

Освен Тагарев, премиерът Денков също ще бъде изслушан утре в пленарна зала.

„Имаме много въпроси и към академик Денков. Не го ли е срам, че е поставен в унизителната ситуация да бъде слуга на тези, които трябваше да бъдат в затвора, на тези, заради които партията на Денков се създаде, за да може да ги махне от политиката? Сега тези, които трябваше да са пред съда са кукловоди на Денков, държат го като кукла на конци и му казват: „Седи там в Министерски съвет, кимай през очилцата и изпълнявай нашите заповеди“. Денков след още две седмици няма да бъде министър-председател, най-вероятно ще дойде следващият удобен, който ще изпълнява повелята на Бойко Борисов“, каза гостът.

свързани

По негови думи правителството ще продължи да съществува и до нови избори няма да се стигне.

Познавайки психиката на Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, те са готови на всяка цена да се разберат. Те са готови да се продадат в името на лични облаги“, убеден е Балабанов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *