Арестуваха общинар на „Да, България“ в Плевен за дрога – ще подаде ли оставка?

Общинското ръководство на „Да, България“ поиска оставката на общински съветник от Плевен, в чийто дом са открити наркотици, а самият той е бил задържан.

Ръководството на партията сваля политическото си доверие от Стефанов и категорично заявява, че не толерира противозаконни деяния и поведение в разрез с добрите нрави, се казва още в позицията на „Да, България“. 

„При подобно събитие и при подобно действие на наш представител, без значение на какво ниво в управлението, е морален акт и негово задължение да подаде оставка от заеманата позиция. Факт е, че към този момент Павлин Стефанов отказва да се оттегли от Общинския съвет, въпреки че има основания това да се случи предвид неморалните и противоправните му действия. Това, че има споразумение с прокуратурата по безспорен начин доказва, че има извършено престъпление, за което той е признал“, каза народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“, избран от 15-и МИР – Плевен, Свилен Трифонов, цитиран от БТА.

Депутатът допълни, че независимо от това, че Законът за местното самоуправление и местна администрация позволява Стефанов да изпълнява функциите на общински съветник, той няма как да продължи да бъде техен представител, защото имат устав и неговите действия са крайно разминаващи се с него.

Народният представител посочи, че общинският съветник отказва да разговаря с него. „Имахме само писмена кореспонденция, като той счита, че няма основание да напусне Общинския съвет, но ние го призоваваме да направи това, защото е поел ангажимент към структурата, благодарение на която е влязъл в този Общински съвет, а тя сега оттегля доверието си от него“, каза още Трифонов.

По думите му дори Стефанов да остане в Общинския съвет на Плевен, той няма да представлява избирателите на „Да, България“.

Снимка: Facebok

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *