Апелативният прокурор на София ходил в „Осемте джуджета“ като клиент

Ходил съм в „Осемте джуджета“, но в качеството си на клиент. Това заяви апелативният прокурор на София Радослав Димов на изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, предаде репортер на БГНЕС.

Димов подчерта, че ресторантът „Осемте джуджета“ се намира зад Софийския районен съд (СРС) и голяма част от съдиите са ходили да обядват там. „Имаше изключителна кухня“, каза той и уточни, че освен това живее на същата улица.

Димов е категоричен, че не е ходил в клуб „SS“, че не познава убития Мартин Божанов – Нотариуса и не знае нали той е влизал в сградата на Софийската районна прокуратура (СРП). Апелативният прокурор на София обясни, че за Нотариуса знае това, което е известно в професионалните среди, а именно, че Нотариуса се е занимавал с имотни измами. Той съобщи и че не е виждал прокурори в „Осемте джуджета“, както и че не му е известно да има доклад в ГДБОП за връзките на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов с Петьо Петров – Еврото.

Сред членовете на комисията настана и спор за начина на водене и спазването на реда. Започнаха да валят обвинения между депутатите, че в момента се води предизборна кампания и някои от политическите партии си правят пиар. Въпреки, че част от членовете на комисията напуснаха заседанието, липсата на кворум не е предпоставка за спиране на изслушването.

Димов заяви, че не познава Емил Писков и не е работил с него. Апелативният прокурор на София призова да се прави разлика между публикации, сведения и доказателства.

„Винаги като административен ръководител съм държал на принципа не се меси в работата на прокурорите. Както не съм се месил в работата на прокурорите, така и в моята работа никой не се е месил“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *