Акад. Денков към протестиращите: Освободете магистралите, елате да преговаряме

През следващите седмици териториалните планове за енергиен преход във въглищните региони ще се договарят с Европейската комисия (ЕК) и точно затова тези документи трябва да бъдат там. Ако бъдат оттеглени, няма как по тях да се преговаря. Това припомни премиерът акад. Николай Денков.

Той подчерта, че обсъжданията с ЕК трябва да се провеждат успоредно с разговорите с миньорите и енергетиците. Министър-председателят призова протестиращите да напуснат магистралата и да дойдат на масата на преговорите, за да се говори в детайли.

свързани

Денков изрази мнение,  че голяма част от протестиращите не разбират добре каква е същината на плановете и всъщност как те биха им помогнали.

„Плановете не затварят централите, както те си представят. Когато пазарът затвори централите, когато те не могат да работят, защото има по-евтин ток от други източници, плановете ще помогнат на тези региони да развият бизнес, който е нов, съвременен и съответно би създал работни места, по-добри от тези, които има в момента“, обясни премиерът.

свързани

По темата с внесения днес от опозицията вот на недоверие към правителството министър-председателят беше лаконичен.

„Очаквам един политически дебат в предизборна кампания, след което гласуване“, заяви Денков.

Той уточни, че работата на министрите ще се преценява според това дали изпълняват управленската програма в своите сфери, а не дали са активни публично.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *