Адм. Ефтимов: С Турция сме съюзници в НАТО и партньорството ни е ключово

С Република Турция сме съседи, съюзници в НАТО и нашето партньорство е ключово важно за сигурността в региона. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов при срещата си с командира на Сухопътните войски на Република Турция генерал Селчук Байрактароглу, който е на посещение у нас.

Срещата бе добра възможност за провеждането на ползотворен диалог, утвърждаващ взаимното разбирателство и военното сътрудничество между двете държави.

свързани

„Убеден съм, че нашето отлично сътрудничество ще продължи и в бъдеще, както и че Сухопътните войски на двете страни са сред основните участници в неговото по-нататъшно развитие“, отбеляза адм. Ефтимов.

Той представи усилията, които България полага за създаването на условия за разрастването на Многонационалната бойна група на НАТО на наша територия до ниво бригада.

„Опитваме се с най-висок приоритет да разширим капацитета си за поддръжка на страната-домакин. Високо ценим подкрепата на Република Турция, оказана на бойната група на НАТО у нас до момента. Благодарни сме за нейното участие с щабни офицери и отряд за противовъздушна отбрана. Това подсилва нашите общи способности и готовност за колективна отбрана“, отбеляза още началникът на отбраната.

Адм. Ефтимов се спря и на отличното сътрудничество между двете страни при участието си в национални и ръководени от НАТО съвместни подготовки и учения, както и в рамките на инициативата на началниците на отбраната от балканските страни.

Ще има ли ротация на кабинета или вървим към предсрочни избори?

Снимка: Пресцентър на Министерството на отбраната

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *