Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.66157
3.
GBP
2.19305
4.
RUB
2.77635
5.
RON
4.21606
6.
TRY
4.30184
Ние във facebook:

10 храни, които са полезни за мозъка

Споделете:
10 храни, които са полезни за мозъка

От какви храни е изградено дневното ви меню? Всички знаем, че трябва да се храним здравословно, за да бъдем в добра форма. Въпреки това, сякаш се опитваме да избягаме от това правило, хапвайки любимите ни нездравословни храни.

Днес споделяме с вас 10 полезни и вкусни храни. Това, което ги прави специални е, че те се грижат за здравето и функцията на мозъка. Осигуряват ни важни хранителни елементи, които подобряват паметта, концентрацията и забавят стареенето на мозъка.

Яйца

Яйцата са богат източник на лутеин. Той помага за предотвратяване или забавяне на когнитивния спад. Освен това яйцата съдържат и аминокиселини, които подпомагат ученето и паметта, както и синтеза на допамин (участва като невротрансмитер в регулацията на множество процеси в централната и периферна нервна система).

/* (c)AdOcean 2003-2016, investor_bg.Dnes.bg.Dnes Health.InArticle Zone Health */ ado.slave('adoceaninvestorbgwimfpomsvy', {myMaster: 'CuTr9DSLi.jTiVmAIs6kaDNFcB1aZANm9KCT8HncBiv.u7' });

Авокадо

За да подобрите функцията на мозъка, добавете към менюто си авокадо. Екзотичният плод е наситени със здравословни мазнини, витамин Е, каротин, ликопен и други важни минерали. Витамин Е участва като антиоксидант, но и участва в синтеза на ацетилхолин – невротрансмитер, който ни помага по-лесно да учим и да запомняме. 

Повече по темата може да прочетете  в Az-jenata.bg

Автор: Михаела Лазарова
loading...
Автор: dnes.bg - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар