Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.66016
3.
GBP
2.19904
4.
RUB
2.78819
5.
RON
4.20482
6.
TRY
4.23239
Ние във facebook:

Австралийците искат узаконяване на еднополовите бракове

Споделете:
Австралийците искат узаконяване на еднополовите бракове

Мнозинството австралийци гласуваха за промяна в законодателството, с която да се разрешат еднополовите бракове, предаде ДПА.

Над 7 милиона избиратели (61,6 процента), са гласували за промяна в законодателството за узаконяване на хомосексуалните бракове, показват резултатите от допитване по пощата.

Австралийската статистическа служба съобщи, че в гласуването са участвали около 12 милиона от общо 16 милиона избиратели.

"Австралийците се обединиха както никога преди в подкрепа на гейовете и лесбийките и отправят недвусмислено послание до парламента да свърши работата си и да узакони еднополовите бракове", заяви за ДПА парламентаристът и говорител на кампанията за равно право на брак Алекс Грийнуич.

/* (c)AdOcean 2003-2016, investor_bg.Dnes.bg.Dnes World.InArticle Zone World */ ado.slave('adoceaninvestorbgkmipmtdfzm', {myMaster: '6EGqlZ3DA43gG1fcyuNFoZvwTsD_NVsbPnwuuL_sErz.37' });

Австралийският премиер Майкъл Търнбул обеща закон за еднополовите бракове до Коледа.

"Трябва да уважим гласа на хората. Поискахме мнението им и те ни го дадоха. То е недвусмислено и убедително. Нашата работа е да удовлетворим исканията им", каза министър-председателят и повтори предишно свое обещание да прокара закона в парламента преди Коледа.

/БТА/
 

По публикацията работи: Елка Василева
loading...
Автор: dnes.bg - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар