Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.66016
3.
GBP
2.19904
4.
RUB
2.78819
5.
RON
4.20482
6.
TRY
4.23239
Ние във facebook:

30-40 км/ч над разрешеното! Камера на Околовръстното ще лови джигитите

Споделете:
30-40 км/ч над разрешеното! Камера на Околовръстното ще лови джигитите

Стационарна камера за скорост ще бъде монтирана на Околовръстното шосе на София в участъка между Казичене и разклона за магистрала "Хемус", съобщиха от Пътна полиция за "Монитор".

Основите на устройството вече бяха подготвени във вторник, а днес и самата камера ще бъде поставена.

По думите на инспектор Николай Крушарски от КАТ в този участък се наблюдава "едно предразполагане на водачите за каране с превишена скорост".

Към момента ограничението там е 90 км/ч, но според служителя на Пътна полиция само за 5 часа в понеделник са засечени 102-ма нарушители, преминали с превишена скорост.

Най-честото превишение е с 30-40 км/ч повече от разрешеното, допълва Николай Крушарски.

/* (c)AdOcean 2003-2016, investor_bg.Dnes.bg.Dnes Bulgaria.InArticle Zone Bulgaria */ ado.slave('adoceaninvestorbgydcpkprghy', {myMaster: 'RiIMDpNG7TIgvhPhXVt2IggzEwsoBPIylPoG8KO.Ob3.J7' });

В този обновен участък от Околовръстното се правят често гонки и в неделя премиерът Бойко Борисов обеща да бъде сложена камера за скорост там, за да се прекрати тази практика.

Докато уредът влезе в експлоатация, там ще седи кола с мобилна камера, която да заснема всички нарушители, допълниха от Пътна полиция.

От там очакват съвсем скоро да се сдобият със 70 нови преносими и стационарни камери. В момента все още текат процедури по обществени поръчки.

Тече и процедура по изграждане на единен център за обработка на нарушенията и така няма да се налага на служителите в различните дирекции да обработват фишове, а само ще установяват нарушения и ще ги изпращат към центъра.

По публикацията работи: Василия Пейчева
loading...
Автор: dnes.bg - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар