Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65819
3.
GBP
2.1881
4.
RUB
2.7922
5.
RON
4.2088
6.
TRY
4.26609
Ние във facebook:

Спокойствие, това е обир!

Споделете:
Спокойствие, това е обир!
Информация:
Още новини:
  • Новина от segabg.com
  • Новина от segabg.com
  • Прегледана: 1079
  • Добавена на: 15 Nov 2017 08:15
***
Отново дойде хубавото време - като заваля, та цяла неделя! Напои хубаво майката земя, а по асфалта следите не остават - отвори се едно време - само за обири.

Та, слагаме чорапите на главите, влизаме ние с шурея в банката и предупреждаваме гражданството да чака спокойно на опашката, защото това е обир. Гражданството е свикнало на обири - изгледа ни мрачно, но нищо не каза, защото си знае - а някой се е обадил, а сме обрали и него. Пък не се научиха тия хора да си правят застраховки и това си е! Колко пъти им се каза - застраховайте се бе, хаймани, няма все държавата да ви оправя покривите, а те - не, стискат си парите в банките.

Банките поне са застраховани - затова и момичето зад стъклото хич не се плаши, ами си прави селфи с нас.

Вадя най-здравата торбичка и казвам - красавице, ако обичаш, слагай тука всичко от долапчето, че колата чака отвън, бензинът да не е без пари, всички бързаме.

Ама ние сме със забавено отключване, казва красавицата, ще трябва да изчакате. Вие не видяхте ли - на вратата заради такива като вас ей толчав надпис сме сложили.

Шуреят отиде да провери - наистина така пишело. Предполагам, за да си носим сандвичи, да не стоим гладни, докато чакаме. Ами - трябва да се чете, очевидно. Като не четем - ще се наложи да изчакаме да се отвори долапът, рекохме, загубите са за наша сметка, а вие там, тарапаната, си седнете по столчетата и си пазете номерцата - като си тръгнем, ще докарат нови пари, тя, печатницата, си работи.

И тук всичко се оцапа. В смисъл - омаза. По-конкретно - излезе някакъв от опашката и рече - вие, момчета, се занимавате с нещо, което не ви е работа. Аз съм експерт по сигурността, вчера съм ходил в телевизията да обяснявам как трябва да се пази банка от такива като вас, честно казано, като гледам стила ви, вие сте срам за професията.

Стига бе, казваме ние с шурея, ти що не си пазиш реда като бял човек, ами се буташ под пищовите, да не мислиш, че сме ги крали от театъра, съвсем истински са, Гошо от Илиянци ни ги продаде.

А оня ни казва, че много филми сме гледали, само че стари. Дайте един пищов да ви покажа аз как се обира банка - заставате ето тук, да не ви вижда добре камерата, ей оная горе, виждате как лошо е разположена, снима ви само в гръб, плашите момичето не така урбулешката, ами ето така - да й вземете страха, и какви са тия чорапи на главите ви!

На жената, казвам, що питаш.

Щото са на пеперудки, казва експертът, това стеснява кръга на заподозрените - като тръгне утре полицията да ви издирва, ще гледа в краката на женорята и щом види чорап на пеперудки - ела, че ми трябваш да ми напишеш къде ти бяха чорапите вчера между четиринайсет и петнайсет и тридесет и осем. Нямате представа колко следствен материал се събира по тоя начин!

Брато, казва шуреят, ти що не дойдеш с нас, ние за такива като теб сълзи леем кървави, ела да ни научиш как се правят тия работи - вчера като гърмяхме банкомата, направо щеше да ни отнесе и нас барабар с парите.

Щото и това не сте го научили, казва оня - маркучът не се тика там, елате да ви покажа, а ей тук! Това е европейска технология, тънка работа, трябва да се пипа деликатно и интелигентно.

В това време долапчето щракна и се отвори, момичето се зарадва, че ще може да излезе в почивка за цигара и бързичко взе да пълни най-здравата торбичка.

Ами, мерси, рекохме, извинете за безпокойството, постойте тук още малко и после звънете на сто и колко беше. Началство, ти ще дойдеш ли с нас като експерт-консултант?

Началството извади тефтерче, погледна в него и рече, че няма начин, утре сутринта трябва да ходи в другата телевизия, за да обяснява за банковите обири - ако искаме да научим как се правят тия работи, да следим изявите му, той всяка сряда и петък коментирал постиженията на престъпната мисъл и давал полезни съвети.

Дано в Сърбия се лови българска телевизия - да гледаме! Човек се учи, докато е жив! ***
loading...
Автор: Румен Белчев - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар