Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.66016
3.
GBP
2.19904
4.
RUB
2.78819
5.
RON
4.20482
6.
TRY
4.23239
Ние във facebook:

От Валери Симеонов за "Граница": Скучна пропаганда ала "Работническо дело"

Споделете:
От Валери Симеонов за

Филмът на Елена Йончева "Граница" е скучен и изнасящ познати факти. Той е пропаганда в стила на "единствената истина" и категоричните лозунги в духа на "Работническо дело".

Така вицепремиерът Валери Симеонов коментира лентата на журналистката, депутатка от БСП, Елена Йончева. Филмът бе представен вчера и в него се констатира, че границата ни с Турция е лесно препрятствие за нелегалните мигранти. Сред изводите му е и че дете може да разреже телта на съоръжението, а прехвърлянето му става и със стълба.

Симеонов присъства на вчерашната премиера на филма, но не взе отношение досега. Днес социалистите поискаха оставката му и тази на МВР-шефа Валентин Радев заради фактите във видеото.

Малко след това вицепремиерът излезе с коментар в профила си във Facebook. "Напънала се планината и родила мишка", написа той. И описа атмосферата на премиерата: "Имах чувството, че съм на партийна сбирка на БСП и приятели. Ентусиазирана аудитория, атмосфера на озлобление, реваншизъм и Народен съд от 1944 г.".

От профила си във Facebook Симеонов отправя и няколко въпроса към Йончева.

"Убедена ли сте в твърдението си, че оградата може да бъде разрязана от дете с клещи в ръка? Още повече, че на кадрите ясно се виждат дебелите пана от стоманизирани елементи, разрязани със специализирана техника", пита вицепремиерът. И още: "Известно ли Ви е, че няма ограда, която да не може да бъде преодоляна със стълба? Дори10-метровата ограда по границата между САЩ и Мексико може да бъде преодоляна с 15-метрова стълба? Може би, в тази връзка, бихте предложили подаването на високо напрежение по мрежата и събирането на овъглени сирийчета от оградата?"

Симеонов пита Йончева и дали знае, че шофьорът на джипа, който я вози във филма, е Христо Капсъзов, бивш граничен полицай, уволнен по обвинение за трафик през границата. "Записът с изключително ценния таен свидетел не е ли запис със същия този полицай, който много добре познава пътеките и цените на трафика?", пита още вицепремиерът и допълва:  "И ако отговорът Ви на горните въпроси е "Не", считайте се за скъсана на фаза "листовки" в изпита за начинаещи обективни журналисти".

Валери Сименов пита Йончева и дали знае, че няма преграда пред водната стихия, особено в силно насечения планински терен на Странджа? Той цитира данни, според които валежите, паднали в района на Сливарово и подкопали граничната ограда на няколко места, са били с количества над 315 литра на м.кв.!

Вицепремиерът изразява съгласие с журналистката-депутатка, че почти всички групи мигранти преминават през територията на страната със съдействието на гранични полицаи. Лично той бил подал два случая за такива, а заедно с депутати от НФСБ е внесъл поправки в НК за по-високи санкции срещу такива граничари.

"А какво направихте Вие? Снимахте със съдействието на уволнен граничен полицай, добре знаещ къде и кога да Ви закара", констатира вицепремиерът и заключава, че щетите от целенасочените манипулации на Йончева ще са по-големи от природните бедствия.

По публикацията работи: Вера К. Александрова
loading...
Автор: dnes.bg - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар