Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.66016
3.
GBP
2.19904
4.
RUB
2.78819
5.
RON
4.20482
6.
TRY
4.23239
Ние във facebook:

Зад действията на Сърбия стои посланието: Не сте желани тук!

Споделете:
Зад действията на Сърбия стои посланието: Не сте желани тук!

Зад действията на сръбската полиция, арестувала тримата български лекари в Босилеград, стои политическото послание: "Не сте желани тук!" Това мнение изрази Михаил Петров от ВМРО в ефира на телевизия Bulgaria On Air.

В студиото на "Денят ON AIR" той коментира случая от 10 ноември в Сърбия, когато български медици са оказвали хуманитарна помощ на местното българско население в Босилеград, когато изведнъж пристига полиция и задържа тримата лекари без видима причина за това.

"Очакваме отговора на сръбската страна защо изобщо се е стигнало дотам, но тя не обича да реагира веднага. От наша страна действия са предприети на момента като външният ни министър е дал указания на посланика ни в Белград да протестира срещу действията от 10 ноември", обясни Петров.

/* (c)AdOcean 2003-2016, investor_bg.Dnes.bg.Dnes Bulgaria.InArticle Zone Bulgaria */ ado.slave('adoceaninvestorbgydcpkprghy', {myMaster: 'RiIMDpNG7TIgvhPhXVt2IggzEwsoBPIylPoG8KO.Ob3.J7' });

В телефонен разговор за Bulgaria ON AIR от Брюкел се включи и евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който заяви, че е отправил остро изказване в залата на Европейския парламент по случая.

"Изпратен е въпрос до Европейската комисия, разказан е случаят и е попитано нормално ли е да се арестуват лекари по време на хуманитарна мисия. Също така е запитано дали е нормално да няма постоянна здравна служба и защита за здравето на хората в Западните покрайнини", разказа Джамбазки.

Евродепутатът очаква реакциите след тези въпроси да бъдат негативни, но продължи, че "последователната сръбска антибългарска политика ще влезе в годишния доклад за напредъка на Сърбия, която ще се окаже силно негативна".

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

По публикацията работи: Красимир Ангелов
loading...
Автор: dnes.bg - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар