Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65819
3.
GBP
2.1881
4.
RUB
2.7922
5.
RON
4.2088
6.
TRY
4.26609
Ние във facebook:

Френски скиор почина след падане на тренировка

Споделете:
Френски скиор почина след падане на тренировка
Давид Поасон
Бронзовият медалист на спускане от световното първенство по ски алпийски дисциплини през 2013 г. Давид Поасон загина след инцидент на тренировка. 35-годишният французин е паднал при спускане на трасето в Накиска (Кан) и е починал. Засега не се дават повече подробности около нещастния случай.

От френската ски федерация само потвърдиха тъжната вест: "Потресени сме от тази новина. Президентът Мишел Вион, техническият директор Себастиан Сагес и всички спортни и административни членове на федерацията изказват съболезнования на близките в този тежък момент".

Давид Поасон е участник на две зимни олимпиади, като завърши седми в спускането във Ванкувър`10 и 16-и в Сочи`14. Има и едно класиране в Топ 3 на състезание за Световната купа - трети в края на декември 2015 г., на спускането в Санта Катерина (Ит). Той става четвъртият френски скиор, загинал на пистата след края на II световна война. Предишният трагичен инцидент бе със световната шампионка на супер-Г Режин Каваню, която се сблъска фатално с германския треньор Маркус Анвандер по време на тренировка през 2001 г.

Поасон има син, който е едва на годинка и половина, а само преди 15 дни е починал неговият баща. В Накиска той се подготвяше с останалите от френския отбор за състезанията от Световната купа в Лейк Луис (Кан) - спускане и супер-Г на 25 и 26 ноември.
loading...
Автор: segabg.com - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар