Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65819
3.
GBP
2.1881
4.
RUB
2.7922
5.
RON
4.2088
6.
TRY
4.26609
Ние във facebook:

АРТ ЛУПА

Споделете:
Снимка: Александра филмс"Властелинът на пръстените" на Питър Джаксън.
"Амазон" ще прави сериал

по "Властелинът на пръстените". Компанията за електронна търговия обяви, че е купила телевизионните права за сагата на Толкин, по която вече е заснет един великолепен филм в три части от режисьора Питър Джаксън. Според сайта "Дедлайн" за правата са наддавали още Netflix и HBO, а "Амазон" е платила над 200 млн. долара. Сериалът ще включва непоказвани във филма приключения, предхождащи първата част от прочутата трилогия - "Задругата на пръстена". Писането на сценариите, снимките и постпродукцията ще добавят по 100-150 млн. долара на сезон към вече астрономическия бюджет на този проект, пише сайтът "Дедлайн".30 000 зрители за "Възвишение"

в премиерния уикенд на филма. Това показват официалните данни на ИА "Национален филмов център". Това го прави най-гледаната българска продукция в последните 7 години и втората с най-висок резултат от 1989 г. насам, откогато се води официална статистика (не се съобщава коя е първата, но вероятно става дума за "Мисия Лондон", чиято премиера бе през 2010 г. - б.р.). От петък до неделя близо 30 000 зрители са предпочели да гледат разказа за събитията преди и след Арабаконашкия обир през погледа на двама полуреволюционери, полуразбойници - Гичо и Асенчо. "За мен и моя екип това е изключително приятна новина и признание за труда ни в последните 3 години и половина. Другата добра новина според мен е, че в салоните видяхме много млади хора, което ни провокира да предложим специална отстъпка за ученици, от която могат да се възползват групи от 15 младежи и/или цели класове от училищата в цяла България. Кампанията получи и подкрепата на Министерството на образованието", сподели продуцентът на "Възвишение" Иван Дойков.Международен фестивал на етнографския филм

за шести път се откри в столицата вчера. Той ще продължи до 18 ноември в Конферентната зала на СУ "Св. Климент Охридски" и кино "Влайкова". Фестивалът предлага 18 филмови заглавия от етнографския киножанр и поредица лекции, които ще въведат зрителите в интригуващи теми като религия, съвременен шаманизъм, спиритуалност, древни ритуали, живот след смъртта. Сред гостите са Владимир Боцев - доктор по етнология и куратор в Националния музей на Македония, Слободан Наумович - доцент по етнология и антропология от Белградския университет, Горан Благоев - доктор по етнология, преподавател и водещ в БНТ, Давор Борич - режисьор на множество документални филми за Хърватската телевизия, и др.

loading...
Информация:
Още по темата:
  • Новина от segabg.com
  • Новина от segabg.com
  • Прегледана: 1786
  • Добавена на: 15 Nov 2017 08:15
Автор: segabg.com - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар