Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65819
3.
GBP
2.1881
4.
RUB
2.7922
5.
RON
4.2088
6.
TRY
4.26609
Ние във facebook:

Студ и сняг нахлуха в Западните Балкани

Споделете:
Студ и сняг нахлуха в Западните Балкани
Снимка: www.dailysabah.com/Торнадо мина през Анталия, рани 25 души и нанесе сериозни материални поражения.
В босненската столица Сараево вече падна първият за сезона сняг, а метеоролозите предупреждават, че се очакват още по-силни валежи, предадоха агенциите. В града и повечето райони на Босна и Херцеговина е обявен жълт код. През нощта температурите в Сараево вече са под нулата, а през деня не повече от 2-4 градуса.

Първият по-силен сняг, който засегна голямата част от Словения, създаде проблеми с трафика, особено по магистралата Любляна - Копер. Поради силната буря и снега в ранните часове на сутринта беше регистрирано прекъсване на тока по крайбрежието, където няколко хиляди потребители останаха без ток. Поради препълване на по-малки речни корита имаше наводнения в някои места в западната част на страната. Снегът в Хърватия също създава проблеми с трафика. Поради силните ветрове бяха спрени фериботните линии. Проблеми по пътищата създават снежните бури, мокрите и хлъзгави пътища.

Европейската метеорологична агенция обяви червен код за Черна гора поради очаквани поройни дъждове, силни ветрове и гръмотевични бури. В Сърбия е предимно облачно и студено време с дъжд. В планинските райони в югозападната част на страната се очакват снеговалежи.

----------

15 сантиметра снежна покривка се очаква през следващите дни в повечето части на Босна.
loading...
Автор: segabg.com - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар