Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65819
3.
GBP
2.1881
4.
RUB
2.7922
5.
RON
4.2088
6.
TRY
4.26609
Ние във facebook:

Борисов се скара на европейските политици от Рим

Споделете:
Премиерът Бойко Борисов разкритикува от Рим европейските политици за пасивната им реакция по отношение на икономическите мигранти, стана ясно от запис, публикуван на профила му във "Фейсбук".

Той пристигна за няколко часа в италианската столица и се срещна с колегата си Паоло Джентилони. Въпреки че срещата беше за Западните Балкани, Борисов измести акцента върху мигрантите, които минават през България и упрекна ЕС.

"Европейската дипломация търпи много упреци. Президентът Путин и президентът Тръмп се срещат и решават какво да стане в Сирия. Вчера в Сочи Путин и Ердоган решават бъдещето на Сирия. Къде са европейските политици? Те решават колко бежанци да приеме България, колко - Италия, Чехия и останалите страни. И това предизвиква огромен сблъсък в ЕС. Всъщност ние поемаме само пасивите. Не може само да понасяме кризите, които ние не създаваме!"

Борисов посочи, че "правилният път е затваряне на външните граници и подпомагане на страните от крайната линия - Италия, Гърция, България". Той поиска бежанците да влизат "по официалния ред", икономическите мигранти "да отиват там, където ги искат, където имат нужда от тях", а бежанските центрове "да прокарват политика на завръщане по родните места на хората, които са прогонени".
loading...
Автор: ИВАН ПЕТРОВ - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар