Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.66016
3.
GBP
2.19904
4.
RUB
2.78819
5.
RON
4.20482
6.
TRY
4.23239
Ние във facebook:

Зимата идва, но топла и мека! Снежни бедствия на хоризонта няма

Споделете:
Зимата идва, но топла и мека! Снежни бедствия на хоризонта няма

Следващата седмица над част от страната ще прехвърчат снежинки и ще напомнят, че зимата е близо. Тя обаче няма да е свирепа като миналата, прогнозират синоптиците.

В средите на метеоролозите има разнобой дали валежите ще са в нормални или малки количества.

"Снежно бедствие като това, което ни сполетя през януари обаче не се очаква“, каза климатологът доц. Д-р Георги Рачев пред bTV.

Рачев потвърди прогнозите на колегите си, че скоро у нас се очаква застудяване. То обаче няма да е екстремно, а просто ще ни приближи към нормалните за края на ноември температури.

От следващия понеделник ни очаква доста по-хладно време. На19 и 20 ноември е възможно в Западна България да видим и първите снежинки, каза още Рачев.

/* (c)AdOcean 2003-2016, investor_bg.Dnes.bg.Dnes Bulgaria.InArticle Zone Bulgaria */ ado.slave('adoceaninvestorbgydcpkprghy', {myMaster: 'RiIMDpNG7TIgvhPhXVt2IggzEwsoBPIylPoG8KO.Ob3.J7' });

В същото време обаче на изток температурите ще са над 12-13 градуса.

Климатологът коментира и информациите отпреди дни за радиоактивен облак над Европа.

Тогава ба съобщено, че по данни на Френския институт за ядрена безопасност над континента е преминал облак с ниска радиоактивност. Според института в облака се е съдържал радиоактивния радионуклид Рутений-106.

Рачев нарече информацията фалшива новина.

"Нищо странно няма в облака. Специалистите обясниха, че не може да има авария в АЕЦ, защото трябва да има и йод, и цезий. Това е радиоактивен елемент, който се проявява при производството на платина или изделия от платина", каза той.
 

По публикацията работи: Вера К. Александрова
loading...
Автор: dnes.bg - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар