Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.66016
3.
GBP
2.19904
4.
RUB
2.78819
5.
RON
4.20482
6.
TRY
4.23239
Ние във facebook:

Екоинспектори спряха зазиждане на прилепи при саниране

Споделете:
Екоинспектори спряха зазиждане на прилепи при саниране
function fbs_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://www.facebook.com/sharer.php?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'sharer','toolbar=0,status=0,width=626,height=436');return false;}
РИОСВ в Бургас издаде указания до всички кметове в областта за защита на прилепите и птиците в сградите, които се санират, съобщиха от екоинспекцията Целта е да се предприемат превантивни мерки по ограничаване на отрицателното въздействие върху прилепите и птиците, обитаващи сградите, които се санират.

Вчера в инспекцията е подаден сигнал от фондация "Защита на дивите животни", в който природозащитници информират, че стотици прилепи умират зазидани при санирането на блокове в Бургас.

В сигнала се посочва, че прилепи от вида ръждиви вечерници и други мигриращи видове са зазиждани в пукнатини и фуги при санирането на панелните жилищни сгради.

От РИОСВ заявиха, че днес екоинспектори и служители на Община Бургас са проверили два жилищни блока в комплекс "Изгрев", които са в процес на саниране. На строителните фирми е дадено предписание преди извършване на строително-монтажни работи, в отворите да се поставят тръби - за изселване на прилепите.

Част от мерките, които РИОСВ - Бургас е изпратила до кметовете са: обследване на сградите на възможно най-ранен етап за наличие на защитени видове, прилагане на мерки за безопасно извеждане на защитените видове от убежищата им преди санирането, при възможност недопускане на ремонтни дейности по време на зимуване на прилепите и по време на размножителния им период.

От РИОСВ-Бургас казаха, че решение за справяне със ситуацията се очаква да бъде взето на национално ниво, за което има сформирана работна група към МРРБ, в която участват представители на научни институти към БАН, Министерството на околната среда и водите, Камарата на строителите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, неправителствени организации, природозащитници и др. AdPlatformZone = { id: "689fe6846", format: "605x0" };
loading...
Автор: Лилия Чалева - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар