Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.66016
3.
GBP
2.19904
4.
RUB
2.78819
5.
RON
4.20482
6.
TRY
4.23239
Ние във facebook:

Давността за приватизацията напът да падне, БСП също "За"

Споделете:
Давността за приватизацията напът да падне, БСП също

Соцлидерката Корнелия Нинова даде заявка, че може да даде едно рамо на ГЕРБ за промени, с които да отпадне разследването на престъпления по давност, но постави и някои условия.

"Ще подкрепим промените в Конституцията, предложени от ГЕРБ, ако седнат да разговарят с нас по всички теми на прехода, в тях влиза и приватизацията. Иначе не", отсече тя.

В понеделник от ГЕРБ обявиха, че ще предложат промени в Конституцията.

Искането им е в член 31 да бъде създадена нова алинея 8, която казва, че не се погасява по давност наказателно преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, извършени при или по повод на приватизацията в периода 1992 - 2017 г.

/* (c)AdOcean 2003-2016, investor_bg.Dnes.bg.Dnes Bulgaria.InArticle Zone Bulgaria */ ado.slave('adoceaninvestorbgydcpkprghy', {myMaster: 'RiIMDpNG7TIgvhPhXVt2IggzEwsoBPIylPoG8KO.Ob3.J7' });

ГЕРБ вече имали подкрепата на Обединените патриоти, на ДПС, а "Воля" неведнъж е заявявала подкрепа за подобни стъпки, обобщи председателят на правната комисия. За да бъде внесено предложението в Народното събрание, са необходими 60 подписа, а за да мине в пленарната зала - 180 гласа.

За да търси подкрепата на левицата вчера на премиерата на филма на Елена Йончева "Граница", шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов лично връчи папката с предложението на Корнелия Нинова. Тя обаче отказа тогава да му даде отговор дали социалистите ще застанат зад ГЕРБ.

Във вторник пък тя определи предложението на ГЕРБ като "половинчато" и заяви, че ще го подкрепят, ако се включат и въпросите свързани с приватизацията и масовата приватизация, концесиите на Прехода и групировките, където било раздадено част от материалното богатство на държавата.

"Мутрите на прехода вън от политическото ръководство на държавата. Целият преход и истината за него да се сложат на масата", настоя Нинова.

По публикацията работи: Камелия Цветанова
loading...
Автор: dnes.bg - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар