Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.66016
3.
GBP
2.19904
4.
RUB
2.78819
5.
RON
4.20482
6.
TRY
4.23239
Ние във facebook:

15-годишен ученик е поставил скритата камера училищна тоалетна

Споделете:
15-годишен ученик е поставил скритата камера училищна тоалетна

Самоличността на ученика, поставил камерата в една от женските тоалетни на старозагорската математическа гимназия, вече е установена от полицията. Това е 15-годишният осмокласник.

От Районната прокуратура разследват се мотивите, които са подтикнали тийнейджъра да извърши подобно деяние. Към момента са разпитани и трима свидетели.

Ако наблюдаващият прокурор установи, че има данни за извършено престъпление законът предвижда редуциране на наказанието до три години, тъй като извършителят му е непълнолетен.

На 10 ноември десетокласнички откриха скрита камера в дамската тоалетна на гимназията.

До момента не съм информирана официално от дознателя по случая и затова се въздържам от коментари, каза директорът на училището Николина Куличева. В Закона за предучилищно и училищно възпитание са посочени евентуалните мерки за наказание-от забележка до преместване в друго училище. Мерките трябва да се вземат на Педагогически съвет, на който трябва да присъства и самият ученик, уточни директорът.

Ако се наложи ще бъде повикан екип от психолози, които се занимават с кризисна интервенция, обясни училищният психолог Дима Петкова, която също ще работи с извършителя на деянието и неговите съученици.

loading...
Автор: Webcafe
- Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар