Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65819
3.
GBP
2.1881
4.
RUB
2.7922
5.
RON
4.2088
6.
TRY
4.26609
Ние във facebook:

ГЕРБ готови да обсъждат темите на БСП за конституцията

Споделете:
ГЕРБ готови да обсъждат темите на БСП за конституцията
function fbs_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://www.facebook.com/sharer.php?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'sharer','toolbar=0,status=0,width=626,height=436');return false;}
ГЕРБ ще участва във всяка инициатива, по всякакъв повод и по всички теми, които БСП предлага да станат цел и промяна на Конституцията.
Разговаряхме с Бойко Борисов, който е в Рим, непосредствено преди срещата му с италианския премиер, и съм упълномощена да предам решението му.
Това каза на пресконференция в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

По-рано днес от БСП обявиха, че смятат предложението на ГЕРБ и ДПС за промени в Конституцията за половинчато и предлагат темата за приватизацията да се разшири с масовата приватизация, и да се добавят концесиите и групировките от прехода.

"След истеричната пресконференция на БСП е време е да нормализираме тона и да водим нормален политически дебат", посочи тя.
"Готови сме още утре да излъчим екип и да напишем всички предложения до всички парламентарни групи за изменения или допълнения на Конституцията", заяви Десислава Атанасова.

"Искаме прозрачност във всички процеси, истината за абсолютно всички сделки на прехода, без значение през кое управление са били факт. Искаме справедливост за престъпленията", обясни тя.

"За нас е важна политическата воля, очакваме тази политическа воля от страна на БСП“, коментира депутатът от ГЕРБ.

"Очакваме да не се чака произнасяне на партиен орган, било то и Консултативен съвет, а да действаме веднага", посочи Десислава Атанасова.

"Ако Корнелия Нинова има тази воля и не се крие зад юридически прийоми започваме още утре", каза още тя.

Г-жо Нинова, в ГЕРБ страхливци няма, можем да задаваме въпроси и да даваме отговорите, за нас неудобни въпроси няма, каза още Десислава Атанасова.

"Още на 26 октомври 2016 г. на заседание в Министерски съвет Бойко Борисов говори за приватизационните сделки, за следприватизационния контрол, за мерките на правителството", припомни тя.

В края на мандата на правителството „Борисов 2“ премиерът предава в главна прокуратура цяла папка със сделки през Прехода, които целят приватизация.
Сега следва да се провери целия преход, всички сделки за приватизация и следприватизационния контрол, посочи Атанасова.

"По отношение на всички, които са забогатели за една нощ, с червени куфарчета, от най-различни сделки, приватизационни, масова приватизация. Очакваме всичко това да се изясни", допълни тя.

"Не сме изключили масовата приватизация от обекта на нашето изследване. Винаги сме заставали и зад разследване на концесиите и то специално по подземните богатства, там много можем да кажем", коментира и Данаил Кирилов.
На въпрос как Бойко Борисов е приел искането на Корнелия Нинова за "изваждане на мутрите от властта" Атанасова заяви, че този въпрос не реферира към Борисов. Очакваме Корнелия Нинова да съобщи имената, въпросът е към нея, допълни Атанасова.

AdPlatformZone = { id: "689fe6846", format: "605x0" };
loading...
Автор: Таня Тодорова - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар