Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65819
3.
GBP
2.1881
4.
RUB
2.7922
5.
RON
4.2088
6.
TRY
4.26609
Ние във facebook:

БСП постави условие, за да подкрепи ГЕРБ за приватизацията

Споделете:
БСП постави условие, за да подкрепи ГЕРБ за приватизацията

БСП ще подкрепят ГЕРБ в искането за отпадане на давността при разследването на приватизацията. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова на пресконференция днес.

Тя обаче постави условие - да бъде добавена темата за масовата приватизация, концесиите и групировките по време на прехода.

"Оставаме отворени към другите политически сили за ето този разговор. Ако мога да го обобщя, той е - целият Преход на масата", коментира Нинова. "Цялата истина на масата, отговорност за онези, които са извършили престъпления", допълни тя.

Вчера стана ясно, че ГЕРБ започват преговори с депутати от опозицията. Целта е промяна в Конституцията и отмяна на давността на престъпленията, свързани с приватизацията на бивши държавни активи след 1989 г. За първия опит за приемане ще са необходими 180 гласа подкрепа. По този начин промяната може да влезе в сила по "бърза" процедура.

От БСП настояват и за незабавната оставка на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, както и на вицепремиера Валери Симеонов.

Причина за това са данни, посочени във филм на депутата Елена Йончева за състоянието на оградата на българо-турската граница и безпроблемното минаване през нея.

loading...
Автор: Webcafe
- Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар