Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.66016
3.
GBP
2.19904
4.
RUB
2.78819
5.
RON
4.20482
6.
TRY
4.23239
Ние във facebook:

Съдът пусна Лазар Влайков на свобода срещу 8000 лв.

Споделете:
Съдът пусна Лазар Влайков на свобода срещу 8000 лв.
function fbs_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://www.facebook.com/sharer.php?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'sharer','toolbar=0,status=0,width=626,height=436');return false;}
Окръжният съд в Пазарджик промени мярката за неотклонение на бившия шеф на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков от домашен арест в 8000 лв. гаранция. Съдията докладчик Кристина Пунтева не се съобрази с искането на прокурора Васил Малинов да бъде оставено в сила решението на районните магистрати от 9 ноември, с което мярката на Влайков оставаше без промяна – домашен арест, съобщи пазарджишкият в. "Виделина".

Бившият шеф на Общинския съвет в Септември е обвинен, че не е взел необходимите мерки за сигурност и така е допринесъл с неговия пистолет да бъде убит 47-годишният ресторантьор Наско Тонкев от село Виноградец. 

Прокурор Малинов подчерта, че е важно обвиняемият да остане още известно време в дома си, тъй като по този начин щели да се ограничат възможностите му да комуникира със свидетели по делото срещу него. 

От своя страна адвокатът на Лазар Влайков - Елвира Панкова заяви, че по делото няма никакви данни, от които да се съди, че нейният подзащитен е опитвал да въздейства на свидетели. Защитничката изрази учудване по колко пъти прокуратурата възнамерява да разпитва свидетелите си по делото, при положение, че всички досега са давали показания по два пъти, а някои и по три пъти.

Елвира Панкова каза още, че нейният подзащитен вече над 2 месеца е затворен в дома си и не може да упражнява трудова дейност, което се отразявало негативно на семейството му. Адвокатката обърна внимание и на факта, че семейството на нейния подзащитен връща кредит от 38 000 лв. на банка и всеки месец вноската е около 600 лв.
AdPlatformZone = { id: "689fe6846", format: "605x0" };
loading...
Автор: Надежда Христова - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар