Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.66157
3.
GBP
2.19305
4.
RUB
2.77635
5.
RON
4.21606
6.
TRY
4.30184
Ние във facebook:

Студентите – най-честите донори на... сперматозоиди

Споделете:
Студентите – най-честите донори на... сперматозоиди

Студенти най-често стават донори на сперматозоиди. Това коментира д-р Боряна Бенбасат, клиничен фармацевт в Ин витро АГ Медицински център "Димитров".

По думите й младите мъже са мотивирани да даряват заради техни близки приятели или роднини, които са се сблъскали и преживели кошмара да искаш дете, а да няма донори.

Тя уточнява, че донорството в ин витро центъра е доброволно, безвъзмездно и напълно анонимно.

"Дарителството не е за пари, от него не се печели заплата. Печелят семействата и самотните жени, които искат рожба", допълва д-р Бенбасат.

Желаещите да станат донори трябва да отговарят на определени условия - да имат добри спермални показатели, да са в добро здравословно състояние и да не страдат от инфекциозни и генетични заболявания.

/* (c)AdOcean 2003-2016, investor_bg.Dnes.bg.Dnes Health.InArticle Zone Health */ ado.slave('adoceaninvestorbgwimfpomsvy', {myMaster: 'CuTr9DSLi.jTiVmAIs6kaDNFcB1aZANm9KCT8HncBiv.u7' });

Преди да се пристъпи към процедурата по даряване е необходимо да се направи спермограма. Следват редица задължителни изследвания, с цел да се изключи наличието на инфекциозни и генетични заболявания.

В случай, че бъдете одобрен за донор на сперматозоиди, ще трябва да подпишете писмено информирано съгласие. Информираното съгласие може да бъде оттеглено до момента на ползване на дарения материал.

Важно е да се знае, че пробата се съхранява "под карантина" 6 месеца и едва тогава, след повторни изследвания, се използва. Това се прави с цел пълно гарантиране на безопасността.

По публикацията работи: Василия Пейчева
loading...
Автор: dnes.bg - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар