Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65819
3.
GBP
2.1881
4.
RUB
2.7922
5.
RON
4.2088
6.
TRY
4.26609
Ние във facebook:

Остри критики от Тереза Мей срещу Русия

Споделете:
Остри критики от Тереза Мей срещу Русия

Британският премиер Тереза Мей обвини директно Русия в намеса в изборния процес и извършване на кибершпионаж срещу чужди държави с цел "подриване на свободните общества".

По време на гала вечеря, организирана от кмета на Лондон, Мей обяви, че властите в Русия "разпространяват фалшиви истории, с които се опитват да всеят разногласия сред страните от Запада".

"Знаем какво правите и няма да успеете. Вие подценявате устойчивостта на нашите демокрации, трайната привлекателност на свободните и отворени общества, както и ангажиментът на западните нации към съюзите, които ни обединяват", каза Тереза Мей.

Позицията й идва само месец преди планираната визита на външния министър Борис Джонсън в Русия.

Британският премиер заяви, че има "съвсем просто послание" до руския президент Владимир Путин: да избере много различен подход от упражнявания през последните години, при който Москва анексира Крим, разпалваше конфликта в Украйна и задейства кибератаки срещу администрацията и парламентарните власти на няколко държави в Европа.

"Русия може да бъде ценен партньор на Запада, но само ако спазва правилата. Русия неколкократно наруши националното въздушно пространство на няколко европейски страни, докато в същото време задейства устойчива кампания за кибершпионаж и сътресения", каза тя.

"Ще взeмем нужните мерки, за да се противопоставим на действията на Русия. Но това не е посоката, в която искаме да вървим. Това не е връзката, която искаме да имаме с Русия. Не искаме да се връщаме към Студената война или да се намираме в състояние на непрекъснато противопоставяне", добави британският премиер.

loading...
Автор: Webcafe
- Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар