Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65819
3.
GBP
2.1881
4.
RUB
2.7922
5.
RON
4.2088
6.
TRY
4.26609
Ние във facebook:

Как Чарли Шийн оцеля в голямата чистка на Холивуд

Споделете:
Как Чарли Шийн оцеля в голямата чистка на Холивуд

Вече не минава ден без нова порция обвинения в сексуално насилие срещу елита на Холивуд. Някои от звездите проговарят и замлъкват, други ограничават достъпа до профилите си в Twitter, трети - изчезват напълно.

Има обаче един човек, който продължава да оцелява, независимо от всичко. Така е правил винаги. Защото той е Чарли Шийн.

Чарли Шийн е надрусан с наркотика, наречен "Чарли Шийн". Чарли Шийн не може да понася последиците от действията си, така както всички останали. Разликата е там, че животът му се превръща в база за комедийни сериали. И, естествено, във водеща тема на онлайн-таблоидите.

Чарли Шийн е лудият, саморазрушителен, понякога агресивен клоун на САЩ, на когото всичко му се разминава.

Актьорът сякаш попада в сивата зона между вечното парти и кошмарните разкрития на Холивуд. Каквото и да направи, то изглежда "нормално".

Сега името му отново беше замесено в скандал - този път, свързан с твърдения за сексуално насилие срещу малолетно момче. Шийн беше обвинен в това, че е посегнал на 13-годишния Кори Хайм по време на снимките на филма „Лукас". Хайм почина през 2010 г. от усложнения след пневмония, като в последните години от живота си се бореше със зависимост от наркотици.

Чарли Шийн категорично отхвърля всички намеци за интимна връзка с покойния актьор. Каквито и обвинения да се хвърлят по негов адрес, едва ли ще са достатъчни, за да сложат край на кариерата му. Няма сила, която да причини това на Шийн.

"Чарли е правил доста лоши неща на доста свестни хора. Това обвинение е доста сериозно, но знам, че той е съсипал немалко човешки съдби. Винаги е успявал да продължава да си живее живота и да не понася никакви последици от действията си... Изглежда са му се разминавали доста неща", коментира бившата му приятелка Брет Роси.

Адвокатите на Шийн обаче твърдят, че актьорът вече е платил цената за грешките от миналото си и вече е нов човек.

"Причината, поради която той не е във фокуса на медийно внимание в последните години, е, че той е напълно променен. Вече не се занимава с нещата, които навремето привличаха вниманието към него. Не пие алкохол, не употребява наркотици. Приема покани за актьорски роли и ги изпълнява съвестно и отговорно. Той е любящ родител, баща на пет деца. Вече има и внуче. Не мога да говоря за миналите му действия, но мога да ви кажа, че сегашният Чарли е прекрасен човек", казва юристът Стивън Бърнард, който го представлява.

Да приемем, че казва истината. Въпреки всички - има цели сайтове, посветени на това да документират случаите на физическо посегателство и насилие, извършени от Чарли Шийн.

Ето само някои от тях:

1990: Годеницата на Шийн - Кели Престън (настоящата съпруга на Джон Траволта) е „случайно" простреляна с 22-калибров пистолет

1994: Студентка от Калифорнийския университет подава жалба, в който твърди, че Шийн я е удрял по главата, след като му е отказала секс. По това време той е женен за първата си съпруга - модела Дона Пийл.

1996: Шийн е арестуван за брутален побой над Бритъни Ашланд, след като блъска главата й в мраморен под и заплашва, че ще я убие. Ашланд е приета в болница, получава седем шева на устната. Актьорът не отрича фактите в жалбата и получава две години пробация. Шийн обаче твърди, че Ашланд се е опитала да го нападне, а той само искал "да я спре."

2004: Дениз Ричардс описва притесненията си от Шийн в периода, непосредствено след раждането на първото им дете. Младата актриса се опасява, че Шийн отново използва наркотици. В съдебни показания тя описва, че той става параноичен, вманиачава се на теми като „анти-ваксърство" и конспиративни теории за 11 септември 2001 г. Държи огнестрелно оръжие под масичката за кафе, така че „да му е под ръка, ако някой нахлуе в къщата".

2006: Дениз Ричардс твърди, че Шийн вече е заплашвал да я убие. Междувременно, притесненията й нарастват, тъй като забелязва как съпругът й разглежда сайтове за гей-порно, в които участващите момчета изглеждат непълнолетни. Шийн твърди, че е предоставил компютрите си на ФБР, откъдето не е последвало разследване.

Жалбата на Ричардс разкрива многобройните агресивни заплахи от страна на актьора: „Казах му, че ако продължава със заплахите да ме съди за попечителството на децата, то ще ме принуди да разкажа истината за всичко, което е правил.

Той ми заяви, че „никога няма да стигна до съд, защото ще бъда мъртва". Каза ми още да се наслаждавам на времето с родителите си, „докато още са живи".

Приех това като намек, че ще навреди не само на мен, но и на родителите ми. В този разговор повдигнах и темата за Клоуи Джоунс - проститутка, с която той се е срещал. Бях видяла по новините, че тя е починала при неизяснени обстоятелства. Когато го попитах дали има нещо общо със смъртта й, той заяви: ‘Без коментар.' И повтори ‘Без коментар', когато го питах отново. Това ме изплаши."

Съдът дава на Ричардс ограничителна заповед.

2009: Шийн е арестуван за углавно престъпление - побой с нанасяне на средни телесни повреди и заплахи срещу тогавашната си съпруга Брук Мълър. Ужасът в гласа й се чува в запис от телефонно обаждане до полицията. В него тя казва, че се страхува за живота си и твърди, че съпругът й държи нож, опрян в гърлото й. Тогава Шийн се призна за виновен за домашно насилие.

2010: Порнозвездата Капри Андерсън твърди, че Шийн я е душил и е заплашил да я убие. Жената беше открита гола в нетрезво състояние в хотелска стая в Ню Йорк. Без да бъде арестуван, Шийн се подложи на доброволна терапия.

2011: Отново Брук Мълър се оплака, че Шийн е заплашвал да й отреже главата, да я "сложи в кашон" и да я изпрати на майка й. По същото време той пише в съобщение, че иска да убие мениджъра си Марк Бърк, като го нарича „гърбава еврейска свиня". Мълър настоява за ограничителна заповед и я получава. Близнаците, родени по време на брака им, са изведени от къщата му. Шийн определя твърденията на Мълър като "лъжи."

В същата година Comedy Central му отдават почит с комедийно шоу. Става очевидно, че сякаш обществото е достигнало до примирение с поведението на Чарли Шийн. "Продължавай да се държиш безумно, а ние ще продължаваме да гледаме".

Самият той нарича жените, които го обвиняват в насилие, "тролове", а обвиненията им - "тъжни и жалки лъжи." Много от тях работят в сексуалната индустрия - така че какво значение имат думите им?

Историята на тормоза обаче не приключва.

2012: Подадено е оплакване в полицията от мъж, който твърди, че Шийн е заплашил да го застреля с полуавтоматично оръжие.

2013: Шийн изпраща „поздрав" в Twitter за рождения ден на бившата си съпруга Мълър, като пише "защо не духнеш тази свещичка." Прикачената снимка показва изображение на граната. Туитът е в отговор на искането ѝ за ограничителна заповед.

2014: Зъботехничка от Лос Анджелис съди Чарли Шийн за побой и сексуално насилие, като твърди, че актьорът я е ударил по време на посещение в кабинета й и я е хванал за лявата гърда.

2015: Шийн туитва до бившата си съпруга Ричардс, че тя е "еретично прасе в залеза на славата си" и "позор".

2015: Шийн оповестява, че е ХИВ позитивен. "Трябва да сложа край на на потопа от атаки, от полуистини, и от много вредни истории, че застрашавам здравето на много други хора, което е невероятно далеч от истината."

2016: Полицията в Лос Анджелис потвърждава, че извършва полицейско разследване на Шийн във връзка със съдебното дело между него и бившата му годеница Скотин Рос. В запис, разпространен в RadarOnline, Шийн казва, че по-скоро би платил $20 000, за да изрита Рос в главата, отколкото да се договаря за извънсъдебно споразумение. Тя получава официална защита срещу него.

Рос твърди в жалбата си, че Шийн е държал незареден пистолет до слепоочието ѝ и е натискал спусъка. Освен това я е изложил на риск от заразяване с ХИВ. Бившият адвокат на Шийн - Марти Сингър, определя Рос като "изнудвачка... която прави секс срещу заплащане като проститутка и порнозвезда."

2017: Допълнителен иск е подаден срещу Шийн от анонимна жена, твърдяща, че той я е изложил на риск от заразяване с ХИВ.

Независимо колко ужасни неща прави, Чарли все още е верен на бранда си. Вероятно никога няма да падне по-ниско, отколкото вече е паднал.

Никога не е претендирал да е нещо по-различно от това, което е - а Холивуд го възнаграждава за това по своя сбъркан начин.

Той е изградил въображаеми герои върху бранда „Чарли Шийн", един от които беше сред най-популярните тв сериали - „Двама мъже и половина".

Журналистката Мариан Гарви от таблоида New York Post смята, че и тя, и останалите представители на пресата носят отговорност за състоянието на Шийн.

"Той си беше тотално ненормален. Но причината, поради която аз и всички останали продължавахме да се връщаме към него, беше, че той беше забавен. Никога не съм виждала такова падение, което да заслужава да бъде наблюдавано. Когато обаче призна, че е правил секс без презерватив, въпреки че е знаел за болестта си, за мен майтапът приключи. Мисля, че за много хора в Холивуд се случи същото. Той просто си е луд. И в Америка ние обичаме лудостта."

Дали промененият климат в Холивуд и чистката на насилниците ще доведе до момента, в който най-после ще бъде потърсена сметка на Шийн за прегрешенията му?

Актьорът често е отразяван от медиите „с намигване", представят като издънка, но симпатична издънка - въпреки серийното насилие срещу жени. Може би сега, след скандала с Харви Уайнстийн, хората ще видят това насилие в правилната светлина.

loading...
Автор: Lifecafe, по Дейли Бийст
- Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар