Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65706
3.
GBP
2.20368
4.
RUB
2.89847
5.
RON
4.26683
6.
TRY
4.55109
Ние във facebook:

Възможни ли са равни заплати за равен труд в ЕС

Споделете:
Възможни ли са равни заплати за равен труд в ЕС
Информация:
Още новини:
  • Новина от segabg.com
  • Новина от segabg.com
  • Прегледана: 1207
  • Добавена на: 13 Oct 2017 08:15
.
Има ли риск дискусията за директивата за командированите работници да предреши дебата по изграждането на социалния стълб в Европа? Трябва ли България да се противопостави на износа на трудови ресурси, в чието образование е инвестирала? Ако се затвори границата пред временната емиграция, няма ли да дадем тласък на постоянната? По какъв начин изискванията за равно заплащане ограничават трудовата мобилност? Как това ще се отрази на конкурентоспособността на българските компании? Това са само част от въпросите, които ще бъдат обсъдени на 17 октомври на конференцията "Социалният дъмпинг и трудовата мобилност", организирана от Economix.bg в партньорство с БСК. Събитието ще се състои в столичния "Гранд хотел София".

Форумът ще разгледа всички аспекти на горещата тема за командированите работници в дните, когато се формира българската позиция преди Европейския съвет на 23 октомври. За бизнеса ще е полезно да научи кога се прилага директивата за командированите работници и кога е налице обикновена командировка, има ли изключение за транспортните работници, какви са процедурите, когато трябва да се спазва законодателството на различни страни, какво означава командироване в рамките на предоставяне на услуги. Експерти ще разяснят и приложимите правила при различни конкретни случаи.

Сред участниците се очакват министърът на труда Бисер Петков, секретарят на президента по социални въпроси Гълъб Донев, зам.-председателят на БСК Димитър Бранков, изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев, икономистът Георги Ангелов и др.

Събитието е с входна такса от 139 лв. и с предварителна регистрация, която приключва на 13 октомври. За повече информация: events.economix.bg, тел. 02 468 9115.
loading...
Автор: "Сега" - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар