Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65706
3.
GBP
2.20368
4.
RUB
2.89847
5.
RON
4.26683
6.
TRY
4.55109
Ние във facebook:

Неправомерна държавна помощ ще се връща с лихвите

Споделете:
Неправомерно получена държавна помощ ще се възстановява в пълен размер, като към сумата ще се начислява и лихва, реши Народното събрание, което прие промени в Закона за държавните помощи. Лихвата ще се смята за всеки ден от началото на нарушението до прекратяването му. Агенцията за държавна финансова инспекция ще е водещият контролен орган. Занапред ще е възможно и конкуренти на неправомерно получилия държавна помощ, както и други засегнати лица да предявяват искове за обезщетяване за нанесени вреди.

Темата за възстановяването на средства от българския и европейския бюджет, когато те са получени или похарчени неправомерно, стана особено важна покрай скандалите със заменките и наказателната процедура на ЕК срещу България. Оказа се, че страната ни няма ясни правила за това как нарушителите трябва да връщат получените помощи при заменките от типа "кон за кокошка".

Сега в закона ще бъде записано, че под "възстановяване на неправомерна и несъвместима държавна помощ" се имат предвид комплекс мерки "с цел получателят й да върне полученото обратно, така че да се установи съществувалото положение на пазара преди получаването на помощта, все едно същата не е била предоставяна".

loading...
Информация:
Още по темата:
  • Новина от segabg.com
  • Новина от segabg.com
  • Прегледана: 1430
  • Добавена на: 13 Oct 2017 08:15
Автор: Светослав Спасов - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар