Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65706
3.
GBP
2.20368
4.
RUB
2.89847
5.
RON
4.26683
6.
TRY
4.55109
Ние във facebook:

ДПС предрече крах на кабинета заради Валери Симеонов

Споделете:
ДПС предрече крах на кабинета заради Валери Симеонов
СНИМКА : БГНЕСПрезидентът на АЛДЕ Ханс ван Баален подкрепи лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в атаката срещу националистите.
Ако министър-председателят Бойко Борисов не се освободи от вицепремиера си Валери Симеонов, това може да доведе до падането на цялото правителство. Заплахата дойде от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. За пореден път той обвини ГЕРБ, че са включили националистите в управлението на страната, "без да има нужда от тях". "ГЕРБ ги включиха във властта, но не само че ги включиха - те упорито се опитват да ги легитимират, а понякога дори да им подражават. Ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство - така е в нормалните демокрации", коментира Карадайъ. И добави, че когато Валери Симеонов използва пресцентъра на правителството, той вече не е физическо лице, а представлява властта.

"Участието на "Обединени патриоти" в управлението не прави по-лесно влизането на България в Шенген", допълни президентът на АЛДЕ Ханс ван Баален. Той каза още, че ДПС е стабилен и демократичен фактор в политиката на България, и допълни, че Европа трябва да се оформя от демократични партии от центъра, център-дясното и център-лявото. "Няма място за краен национализъм в Европа", обобщи холандецът и даде за пример родината си, Австрия, Германия и Франция, където националистите не влязоха в управляващите коалиции.

От "Обединени патриоти" отговориха веднага, че няма шанс Симеонов да подаде оставка. Депутатът Павел Шопов коментира, че изявлението на Карадайъ е атака срещу цялото правителство и че от ДПС искат падане на правителството преди започване на европредседателството. "Заплахата за развитието на държавата са не Валери Симеонов и кабинетът, а връщането на власт на ДПС", допълни Искрен Веселинов. "Да не се пречкат в краката ни, защото тия депесераски тахтаби (дървеници, от турски език), които щъкат нагоре-надолу, миришат много и може да ги смачкаме", завърши колегата им и водещ от СКАТ Валентин Касабов.
loading...
Автор: ЕМИЛ ВАСИЛЕВ - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар