Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65706
3.
GBP
2.20368
4.
RUB
2.89847
5.
RON
4.26683
6.
TRY
4.55109
Ние във facebook:

И Израел напуска ЮНЕСКО

Споделете:
И Израел напуска ЮНЕСКО

/КРОСС/ Израел също напуска ЮНЕСКО (Организацията на обединените нации за образование, наука и култура), съобщава „Франс прес", цитирана от news.bg

По-рано днес САЩ официално съобщиха, че напускат агенцията.

Държавният департамент поясни, че са информирали ЮНЕСКО за решението си да напуснат организацията като резултат от "продължаващото антиизраелско предубеждение" в агенцията. Сега заради това предубеждение отказ да членува в организацията депозира и Израел.

А конкретно действията на ЮНЕСКО, които се считат за антиизраелски са, че по-рано през годината юдейски храм, който обаче се намира под контрола на Палестина, бе включен в списъка на Световното наследство. През миналата година резолюция на организацията пък обяви държавата окупационна сила, като освен това Израел бе разкритикуван заради ограничаването на достъпа на мюсюлманите до Храмовия хълм в Йерусалим, което пък разгневи властите в страната, тъй като въпросният хълм не бил свещен само за изповядващите исляма, а и за юдеите. Междувременно властите в Израел бяха призовани и да спрат строителните дейности в Стария град на Йерусалим, в който също има обекти от Световното наследство.

реклама
loading...
Автор: Агенция КРОСС - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар