Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65272
3.
GBP
2.17762
4.
RUB
2.86869
5.
RON
4.25569
6.
TRY
4.51443
Ние във facebook:

Ердоган отива на среща с Меркел

Споделете:
Ердоган отива на среща с Меркел

/КРОСС/ Реджеп Ердоган ще посети Берлин и ще се срещне с канцлера Ангела Меркел в критичния период на обтегнатите отношения между Турция и Германия. Турският президент ще направи работно посещение в немската столица 7 и 8 юли т.г., съобщиха от пресслужбата му, цитирани от БТВ. 

Предстоящата визита се преценява като особено важна, тъй като идва на фона на обтегнатите в последно време отношения между Анкара и Берлин.

Ердоган бе обвинил Берлин по време на предизборната кампания за референдума в Турция на 16 април в "прилагане на фашистки методи" заради това, че немските власти не разрешиха провеждането на предизборни митинги сред турските избиратели в Германия.

Проблемите около ФЕТО (организацията, считана за организатор на осуетения опит за преврат през юли м.г.) и Кюрдската работническа партия (ПКК), които според Анкара получават подкрепа в Германия, се очаква да бъдат критичните теми в разговорите.

Анкара ще настоява за екстрадиция на лицата, за които разполага с данни, че са свързани с ФЕТО и се намират в Германия, отбелязват източници.

Не на последно място в разговорите се очаква да бъде засегната и темата за базата "Инджирлик" в турския окръг Адана. Ердоган ще посети Германия непосредствено след като Берлин обяви плановете си за изтегляне на германските войски от базата.

реклама
loading...
Автор: Агенция КРОСС - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар