Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65272
3.
GBP
2.17762
4.
RUB
2.86869
5.
RON
4.25569
6.
TRY
4.51443
Ние във facebook:

Цацаров: По-малко политика и съдебната реформа ще се случи!

Споделете:
Цацаров: По-малко политика и съдебната реформа ще се случи!

Повече право и по-малко политика и съдебната реформа току-виж се случила. Това коментира пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров по време на шахматна среща със следователи и членове на ВСС, в която взе участие световният шампион по шахмат Анатолий Карпов, предаде "Фокус".

"Всеки има право да протестира и да изразява мнение", коментира Цацаров по повед протестите пред Съдебната палата и допълни, че ако чуе ясни идеи, ще може да коментира. По думите му с повечко мислене, повече право и по-малко политика всичко ще си дойде на мястото.

Главният прокурор коментира и избора на следващия състав на Висшия съдебен съвет. По думите му за първи път ще имаме ВСС, който ще е избран чрез пряк избор от всички прокурори от прокурорската квота, и пряк избор от всички съдии от съдийската квота.

/* (c)AdOcean 2003-2016, investor_bg.Dnes.bg.Dnes Crime.InArticle Zone Crime */ ado.slave('adoceaninvestorbgsfqlbkfqxo', {myMaster: 'nWhLXXObmDG7nC5A.LuKKx9kchg5_n3fYxYwuPjpY1D.x7' });

"Аз мисля, че това ще бъде добре работещ ВСС. Предстои да видим избора на парламентарната квота така че прекият избор всъщност е израз на съдебната реформа. Законопроектът за промени в НПК е вече в парламента и също е израз на съдебната реформа. Ще го кажа още веднъж - ако намалим с две дози политиката, не казвам с една, а с две, защото тя е много, съдебната реформа току-виж се случила", каза още Цацаров.

Той добави, че оценява изключително положително избора на съдийската колегия за квотата на съдиите в следващия ВСС.

"Избрани бяха колеги, които според мен, първо, заслужават уважение. Второ, това е изборът на съдиите. Такъв беше изборът и на прокурорите", заяви главният прокурор и отново подчерта, че този избор заслужава уважение.

По публикацията работи: Анисия Иванова
loading...
Автор: dnes.bg - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар