Подреди новините по:
По сайтове:
Фиксинг на БНБ:
1.
EUR
1.95583
2.
USD
1.65272
3.
GBP
2.17762
4.
RUB
2.86869
5.
RON
4.25569
6.
TRY
4.51443
Ние във facebook:

Николай Мелемов се срещна с генералния консул на Турция Хюсеин Ергани

Споделете:
Николай Мелемов се срещна с генералния консул на Турция Хюсеин Ергани

Кметът на Смолян Николай Мелемов се срещна с генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян, пише "ФОКУС". Дипломатът определи визитата си като опознавателна, тъй като е встъпил в новата си длъжност на 30 януари т. г.

Ергани посочи, че е необходимо да се даде тласък на развитието на туризма, културния обмен, социалните и икономическите връзки между двата народа. В тази връзка благоприятно за развитието на туризма ще се отразят полетите от Бурса до Пловдив, които съвсем скоро ще започнат. Кметът Мелемов обясни на генералния консул, че Смолян поддържа много добри, ползотворни контакти и сътрудничество с побратимените си градове – Ялова и Пендик.

Градоначалникът обясни на дипломата, че още като депутат и сега като кмет, продължава да лобира за облекчаване на визовия режим между двете страни, защото Пампорово и Смолян са атрактивни туристически дестинации за турските туристи.

Дипломатът посочи, че и връзките между двете правителства са много ползотворни и това ще се отрази позитивно на междусъседските отношения на България и Турция. „Може да се постигне още много и ние искаме да се развиваме заедно със своите съседи“, каза още генералният консул и добави, че пътят към това минава през добро сътрудничество.

loading...
Автор: novinite.bg - Вижте оригиналната новина тук.
Вижте оригиналната новина тук.
Напишете коментар:
Име:
Коментар